Paardrijden in het schitterende heuvelachtige en beboste gebied rondom Ibafa, een ultieme belevenis!

Liefhebbers van paarden en paardrijden kunnen hier hun hart ophalen. Op Csillagos Hely staan zes paarden en twee pony’s waarop gereden kan worden in de buiten bak en in de vrije natuur. De ritten voeren u door een beschermd natuurgebied met ongerepte flora en fauna. Het rustige, heuvelachtige gebied leent zich daar uitstekend voor en grenst aan Csillagos Hely. Uitgestrekte valleien vol met uitbundig bloeiende veldbloemen. Beboste heuvels, roofvogels cirkelend hoog in de lucht en adembenemende vergezichten vallen u ten deel. Uren lang in het zadel zonder een weg te hoeven oversteken. De buitenritten worden begeleid door een Nederlandse gids.

In de buiten bak kunnen kinderen en ook ouderen leren paardrijden. Op een speelse en rustige manier worden ze vertrouwd gemaakt met de wereld van het paard. Ze leren er niet alleen paardrijden maar ook de verzorging van het paard komt aan bod. Zoals het leren omgaan met het paard, het op- en afzadelen en het poetsen. De lessen worden privé gegeven waardoor er alle aandacht is voor u of uw kind.

Prijzen per persoon per uur

Rijden in de bak voor gasten €18,00 pppu.

Buitenritten €25,00 pppu voor gasten €22,50.

Ervaring is vereist.

Privé les €25,00 pppu

IMG_2983

Onderstaand twee ervaringen geschreven door gasten die hier paardgereden hebben.

Wat is een ultieme vakantie ervaring in Hongarije? Het antwoord voor mij op deze vraag is zonder meer het paardrijden. Zodra ik in het zadel zit, waan ik me in een andere wereld. Een wereld van rust, natuur, maar zeer zeker avontuur.

Galoperend over de velden beleef je een gevoel van vrijheid, je kunt je paard even helemaal laten gaan, terwijl de steile afdalingen juist een heel ander soort beheersing van paard en ruiter vragen.

Tijdens de verschillende ritten rijd je over heuvels, door bossen en langs pittoreske dorpen met ieder hun eigen charme en belevenissen. Zo lopen er herten voor je voeten, vliegen de fazanten over je hoofd en zie je de sporen van wilde zwijnen in de aarde staan.

Het mooie van het paardrijden hier vind ik ook dat je uren onderweg kunt zijn zonder iemand tegen te komen. Soms kruist een herder met zijn schapen je pad maar verder ben je even alleen op de wereld!

Andrea Schreiber

IMG_24112

Ik ben vier weken in het mooie Ibafa geweest, voor mij was het echt een heerlijke ervaring. Ik ging vaak en veel paardrijden. Voordat ik er heen ging verheugde ik me al op het paardrijden daar. Het is natuurlijk heel anders rijden dan in ons platte Nederland. Ik moest eventjes wennen, aan het paard en de omgeving. Maar toen ik voor het eerst zo’n heuvel op reed voelde ik me zo vrij toen ik dat uitzicht zag. Geweldig, zo mooi! En iedere keer als je verder reed, achter ieder bochtje, na ieder heuveltje, weer een heel ander, maar zeker zo mooi uitzicht. Je kunt er uren blijven rijden, zonder je een moment te gaan vervelen.

Ungarn-Ibafa-NaturfotoWeller-133

Voor kinderen is het ook leuk, ze kunnen les krijgenen als ze het paardrijden onder de knie hebben mogen ze ook mee op buitenrit, wat ik er van gezien heb vonden ze dat allemaal heel erg leuk!

Wat ook erg leuk is om door gras te lopen wat bijna hoger is als je pony zelf, of een hert op je pad tegen te komen, je staat soms gewoon oog in oog met ze, dat is echt zo leuk! Ik heb zelfs een keer een moeder hert met haar jong gezien, dat zag er zo leuk uit!

Ibafa, en dan natuurlijk bij Ronald en Corrie, is een vakantie wat ik zo weer zou doen. Ze zijn ontzettend vriendelijk, je kan altijd bij ze terecht, heerlijke omgeving, leuke mensen, en een ervaring + vakantie om nooit te vergeten.

Janneke Apperlo

Paardrijden in het schitterende heuvelachtige en beboste gebied rondom Ibafa, een ultieme belevenis!