Een vakantie op Csillagos Hely is niet alleen voor mensen die houden van sportiviteit op hun vakantie. Ook rustzoekers komen hier graag. De omgeving is werkelijk schitterend en de gasten genieten dan ook van de rust, ruimte, stilte en de natuur. Even helemaal weg uit de drukte van het dagelijks leven, dat is wat vele gasten steeds weer doet terug keren.

De natuur is hier nog ongerept, de lucht zuiver en de mensen erg vriendelijk en behulpzaam.

FB_IMG_1440853827045

Het dorpje Ibafa is gelegen in het heuvelachtige gedeelte van Zuid West Hongarije. Het ligt pittoresk en verscholen tussen de groene beboste heuvels. Bij binnen rijden vanaf de provinciale weg doemt het plotseling op in het dal en geeft menig gast een warm welkoms gevoel.

Ibafa is een zogenaamd einddorp, de verharde weg stopt er, alleen bestemmingsverkeer doet het dorp aan. De verharde weg gaat over in eeuwenoude onverharde uitgesleten paden die met een normale auto niet begaanbaar zijn en die de vroegere verbindingswegen waren met naburige dorpen. Ook de huizen zijn van de weg afgelegen, Álom en Csillagos Ég liggen zelfs aan een eigen landweggetje, rust en privacy gegarandeerd.

101_2258

In het vroege voorjaar beleeft u het ontluiken van de natuur, de fruitbomen die in volle glorie hun bloesems tonen, het groen worden van de bosssen, kwakende kikkers die de stilte van de avond doorbreken. In de vroege zomer bloeien de Acaciabossen en verspreiden een heerlijke geur. In de zomer staan de velden vol met zonnebloemen, granen en maïs. In het najaar kunt u aanschouwen dat de bossen zich tooien in prachtige herfsttinten, u kunt de herten horen burelen in de brons. In de winter met sneeuw verandert het landschap in Anton Piek-achtige taferelen.

FB_IMG_1441747793191

Heerlijk ontspannen, u laten verwennen in één van de thermaal baden, wellicht zelfs gevolgd door een massage. Slenteren door een dorpje, de prachtige stad Pécs een bezoek brengen, een uitstapje naar een museum of natuurpark en culinair genieten van de Hongaarse keuken.

 

porkolt

Pörkölt

 

Vanuit u woning een wandeling maken door de “Groene Vallei”, een beschermd natuur gebied met ongerepte flora en fauna, dat grenst aan Csillagos Hely. U verwonderen over eeuwen oude bomen, prachtige vergezichten en de rust en de stilte die hier heerst.

images - kopie

De woningen zijn comfortabel, gezellig en sfeervol ingericht en gelegen op een mooie locatie. Zittend op uw veranda, terras of in de tuin genieten van het zonnetje, een boek en misschien zelfs wel een glas goede wijn. Luisteren naar het ruisen van de wind, de vogels en de stilte. Genieten van het uitzicht op de heuvels en de rust. S-avonds kijken naar de miljoenen sterren die de hemel hier sieren. Naar de hertjes die fruit uit de tuin komen stelen, de dassen die vanuit onze dassenburcht over het terrein scharrelen en de egeltjes. In slaap vallen met het getjilp van de sprinkhanen en het gezang van de nachtegaal. Kortom alle hectiek van het dagelijkse leven valt hier moeiteloos van u af.

Kom sfeer proeven in het rustige en prachtig gelegen Ibafa, waar het goed toeven is het hele jaar door.