Wandelend genieten van ongerepte natuur, van rust, ruimte en zuivere lucht!                                                          

Csillagos Hely ligt in het zuidwesten van Hongarije in een prachtig gebied van heuvels, bossen, wijnbergen en valleien in het pittoreske dorp Ibafa. Het ligt lieflijk verscholen tussen de uitlopers van het Mecsek gebergte.

Ibafa is een ‘einddorp’, het laatste dorp voordat de natuur begint, waardoor rust gegarandeerd is. Er heerst een mediterraan klimaat. Een plek bij uitstek om vanuit uw vakantiewoning al wandelend te genieten van rust, ruimte, stilte en nog ongerepte flora en fauna en de zuivere lucht.

Wandelen in Hongarije is een belevenis!    

De wandelen in de Groene Vallei. Dit is een uitgestrekt en beschermd natuurgebied grenzend aan de accommodatie. In dit inspirerend heuvellandschap met oerbossen, akkers, wijngaarden, verscholen dorpjes, bossen met waterloopjes en eindeloze paden is het heerlijk wandelen. U kunt hier genieten van mooie vergezichten, beekjes en vaak zeldzame flora en fauna, werkelijk een waar paradijs voor de wandelaar!

Het voor- en najaar zijn ideale maanden voor een bezoek aan Hongarije, in de zomer bent u van harte welkom maar is het, tussen 11- 4 uur, vaak te warm om te wandelen.

Een wandeling over de wijnberg is een must, vandaar af heeft u een schitterend uitzicht op Ibafa en de omgeving.

Bafa uitzicht dorp

Wandeltochten

U kunt hier urenlang wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. U komt hooguit de schaapherder met zijn kudde tegen. De kans dat u roofvogels, reeën of ander wild tegen komt is echter groot. Of zoals één van onze gasten het verwoorde: ”Alle spanning van het jachtige dagelijkse leven glijdt hier als een zuchtje wind moeiteloos van ons af. Een gevoel van niets hoeft, maar alles mag overheerst. De natuur waar we lopen is schitterend met adembenemende vergezichten, oude bomen, kronkelige weggetjes en stilte. Hoog in de lucht cirkelen zeearenden en in de verte horen we een buizerd schreeuwen. Fazanten vliegen verschrikt op uit het hoge gras. Plots staan we oog in oog met een hertenmoeder met haar jong. Vier reebruine ogen staren ons aan om er daarna met grote sprongen vandoor te gaan.”

Csillagos Hely

U verblijft in één van de vrijstaande woningen die comfortabel en sfeervol ingericht zijn. U beschikt over een eigen woon/eetkeuken, badkamer, slaap­kamer, terras en tuin. Bij de woning staat een (verwarmd) privé zwembad in de tuin, of een jacuzzi of beide waar u heerlijk kunt ontspannen na het wandelen. Verder hebben de woningen gratis wifi en tv met Nederlandse zenders.

water.jpg - kopie

Wandelsuggesties   

Het wandelen kan op een aangename manier afgewisseld worden met heerlijk relaxen bij het verwarmde zwembad, de ligstoelen staan voor u klaar. Gebruik maken van één van de gezellige zitjes op het rijk beplante terrein en genieten, uit of in de zon, van een boek, een drankje en het panoramisch uitzicht. Geheel ontspannen in de jacuzzi. Wegdromen op het gezang van de nachtegaal en tjilpende krekels. In het voorjaar is de lucht bezwangerd van de bloeiende acacia­bomen. In de herfst kunt u de herten horen burlen.

Op 60 km ligt Pécs, de culturele hoofdstad van 2010. Deze stad is een bezoek meer dan waard. Ook het historische stadje Szigetvár met zijn burcht en één van de vele thermaalbaden die Hongarije rijk is mag u eigenlijk niet overslaan. Het bronwater is een weldaad voor lichaam en geest. In Ibafa zelf kunt u een bezoek brengen aan het in heel Hongarije bekende pijpenmuseum.

In elke woning liggen uitgebreide informatie­mappen over de omgeving voor u klaar en u kunt altijd bij ons terecht voor actuele informatie. Wij hopen ook u als gast te mogen begroeten op Csillagos Hely, een plek waar jong en oud zich al jaren meer dan thuis voelt!

U kunt met div app’s routes maken en wandelen, maar een app weet niet of de route begaanbaar is. Wij bieden u de mogelijkheid de wandelroutes met een gids te lopen. De ervaren gids kent de omgeving en neemt u “off road ” mee naar de mooiste plekjes. In overleg plant de gids de wandel route geheel naar uw wens, het enige wat u nog hoeft is genieten van de wandeling…..De routes variëren van 5 tot 25 km. In overleg zijn langere routes mogelijk. De gids spreekt naast Nederlands ook Engels en Duits.

De gids berekent per dagdeel €25,- pp. Minimale deelname 2pp.

Tevens bestaat de mogelijkheid om een wandelweek te boeken. Voor info kunt u ons een email sturen.

(Zie ook het artikel van de verslaggeefster van Most Magyarul).