In de huizen ligt een map met uitgebreide informatie over de omgeving, onderstaand een kleine greep uit de mogelijkheden.

Bij ons op het terrein kunt u o.a. de volgende activiteiten uitoefenen: buitenritten, paardrijlessen, boogschieten, darten, tafeltennissen… 

 
 
 

Paardrijden en paardrijlessen 

Op het terrein van Csillagoshely staan zes paarden en twee pony’s. Buiten het verzorgen van de pony’s kan er gereden worden in de open picadero en in de buitenbak. In de picadero kunnen kinderen de beginselen van het paardrijden leren, desgewenst met begeleiding. Voor ervaren rijders is er de mogelijkheid om buitenritten te maken. Het rustige , heuvelachtige en beboste gebied leent zich daar uitstekend voor en grenst aan Csillagos Hely. De buitenritten worden gereden met Nederlandse begeleiding. Voor pagina paardrijden klik hier.

€18,00 pppu voor het rijden in de buitenbak en picadero.

€25,00 pppu voor buitenritten €22,50 pppu voor gasten. Ervaring is vereist.

Prive rijles in overleg €25,00 pppu.

Boogschieten

Op vakantie zorgen dat de boog op een ontspannen manier gespannen staat. Ga de competitie aan met u zelf of uw mede vakantiegangers en schiet een schoot in de roos! De schietschijven staan op 10, 20 en 30 meter dus voor klein en groot een kans op succes. Bogen voor jong en oud zijn aanwezig en pijlen kunnen gasten u onder borg meenemen.

Zwemmen

Een geliefd plekje van onze gasten is het (verwarmde) zwembad! Want wat is er fijner dan afkoelen en vertier maken in het water, tijdens het lange warme seizoen in Hongarije.  Als het in voor en najaar overdag nog heerlijk warm en zonnig is en de nachten koeler worden dan kan er, door de verwarming van het water, ook nog heerlijk gezwommen worden.

U kunt er relaxen en genieten van het uitzicht. Op de zonneweide staan div stoelen en ligbedden waar u gebruik van kunt maken. Het zwembad is 6 meter lang en 3 meter breed en 1.20 diep en geheel omheind. Vakantiewoning Álom en Villagos Ég hebben beide een privé zwembad, dat van Álom Ég kan verwarmd worden.

Geocaching

Schat zoeken in de 21 eeuw! Met hightech apparatuur in plaats van pikhouwelen en musketten!

Overal ter wereld liggen “caches” verstopt. Met GPS en internet het moderne schatzoeken van deze tijd. Geocaching is wereldwijd een sport geworden voor jong en oud en groeit razendsnel uit tot een populaire vrijetijdsbesteding. (Zie kopje geocaching)

Suppen

Suppen kunt u op 5 min rij afstand van onze woningen in een privémeertje. U kunt daar ook sup planken huren.

Truffels zoeken:

                                              

Informatie over de truffeljacht.

Het truffelseizoen begint half mei en duurt afhankelijk van het weer tot half februari. Jachten organiseren deze mensen alleen als de kans groot is dat u één of meerdere seizoenstruffelsoorten tegenkomt. De wandeling is ongeveer 4-5 kilometer, op licht terrein.

   

Tijdens de truffeljacht krijgt u ook vers brood met truffelproducten, groenten en wat te drinken. De truffeljacht duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur.Voor verdere informatie en evt het al reserveren van een tocht tijdens u verblijf hier kunt u ons een mail zenden. In de informatie boekjes in de huizen vindt u ook producten die deze mensen verkopen en verdere info.

 
                  

Mountainbike tochten vanuit IBAFA

Vanuit IBAFA zijn er meerdere tochten op de MTB te maken. De natuur is erg mooi en ongerept. Het is dan ook bij elke tocht mogelijk dat er wilde herten en roofvogels worden gespot. Het terrein is glooiend en doet een beetje denken aan de Ardennen. Met kleine steile hoogteverschillen is het voor elke geoefende MTB’er goed te fietsen en volop genieten. De bodemgesteldheid is over het algemeen leemgrond met grind als afwisseling. De routes die gereden kunnen worden zijn altijd door de bossen en je komt hier dan ook echt helemaal niemand tegen. Je waant je midden in de natuur en ziet alleen dieren. Wel is het aan te raden de routes te fietsen met behulp van een kaart of een GPS apparaat. Omdat alles veel op elkaar lijkt is verdwalen zo gebeurd.

100_0155U kunt ook fietsen huren op 5 minuten rijafstand van onze woningen.

Wandelen (zie kopje wandelen)

Wandelen vanuit uw voordeur! Een wandeling de wijnberg op is een must voor iedereen die in Ibafa vakantie viert. Boven op de wijnberg heeft u een schitterend uitzicht over Ibafa en de omgeving.

Wandelend genieten van ongerepte flora en fauna, van rust, ruimte en frisse lucht. De wandelroutes leiden u door de “Groene vallei”, een uitgestrekt, heuvelachtig natuurgebied waar bossen, akkers, wijngaarden, zonnebloemen en velden vol met weidebloemen zich afwisselen. Een schitterend landschap alwaar u kunt genieten van mooie vergezichten, beekjes en vaak zeldzame flora en fauna. Uren wandelen en u komt hooguit de schaapherder met zijn kudde tegen. De kans dat u roofvogels, reeën of ander wild tegen komt is echter groot.

U kunt met div app’s routes maken en wandelen, maar een app weet niet of de route begaanbaar is. Wij bieden u de mogelijkheid de wandelroutes met een gids te lopen. De ervaren gids kent de omgeving en neemt u “off road ” mee naar de mooiste plekjes. In overleg plant de gids de wandel route geheel naar uw wens, het enige wat u nog hoeft is genieten van de wandeling…..De routes variëren van 5 tot 25 km. In overleg zijn langere routes mogelijk. De gids spreekt naast Nederlands ook Engels en Duits.

Er is mogelijkheid tot vervoer om evt een lunch ergens te plannen en/of een bezoekje aan een museum… De gids zorgt ervoor dat u weer aankomt bij de accommodatie waar u verblijft zodat u van uw welverdiende rust kunt genieten en heerlijk kan ontspannen in de jacuzzi.  Deelnemen aan een avondmaaltijd behoort ook tot de mogelijkheden en in het dorpswinkeltje zijn elke dag verse broodjes te verkrijgen.

De gids berekent per dagdeel €25,- pp. Minimale deelname 2pp.

Aquapark Kaposvár

Een dag naar het aquapark in Kaposvár is een echte aanrader voor gezinnen met kinderen. Verschillende glijbanen, springrotsen, waterspuiters en een stroomversnelling bieden eindeloos plezier.

Avondturenpark Mecsextrem

extr

Minigolf, bowlen, tennis, welness en heerlijk eten………..In Hajmás

Treintje Almamellék

Een tochtje maken met het treintje van Almamellék is echt de moeite waard. U volgt dan het historische spoor waarlangs vroeger de arbeiders naar hun werk in de bossen gingen. U komt dan uit bij Sasrét waar u een natuurwandeling kunt maken en in het aldaar gelegen jachthuis iets kunt drinken. Als u vooraf gereserveerd hebt kunt u er voortreffelijk dineren.

Thermaalbaden

Voor een dagje naar een thermaalbad kunt u o.a. naar Szigetvár, Barcs, Pécs, of Kaposvár.

Thermaalbad Szigetvar

Vissen

U kunt vissen in het vismeer net even buiten het dorp of in één van de vele andere vismeren. Zie karpervisvakantie. Er is een mogelijkheid om hengels te huren.

13095994_1274758295885958_5471876956791028166_n

Waveboarden 

In Pécs en Hajmás.

Golf

Op een 40 km afstand ligt een prachtige golfbaan!

Hondenstrand.

Speciaal voor honden op een uurtje rijden bij ons vandaan nabij Pécs, het meer van Orfü of bij het Balatonmeer. Honden mogen ook zwemmen in het privémeertje op 5 min rijafstand.

Jagen

Jagen is om het wildbestand ivm ontbreken van natuurlijke vijanden en een gezond wildbestand in stand te houden noodzakelijk. Indien u hiervoor belangstelling hebt kunnen wij dat regelen en kunt u ons een mail sturen.

FB_IMG_1441747793191

Het paardrijden, boogschieten en gebruik maken van het zwembad is geheel op eigen risico. U kunt geen rechten ontlenen igv overmacht.