In de huizen ligt een map met uitgebreide informatie over de omgeving, onderstaand een kleine greep uit de mogelijkheden.

Bij ons op het terrein kunt u o.a. de volgende activiteiten uitoefenen: buitenritten, paardrijlessen, boogschieten, darten, tafeltennissen… 

 
 
 

Paardrijden en paardrijlessen 

Op het terrein van Csillagoshely staan vijf paarden, twee pony’s en een veulen. Buiten het verzorgen van de pony’s kan er gereden worden in de open picadero en in de buitenbak. In de picadero kunnen kinderen de beginselen van het paardrijden leren, desgewenst met begeleiding. Voor ervaren rijders is er de mogelijkheid om buitenritten te maken. Het rustige , heuvelachtige en beboste gebied leent zich daar uitstekend voor en grenst aan Csillagos Hely. De buitenritten worden gereden met Nederlandse begeleiding. Voor pagina paardrijden klik hier.

€18,00 pppu voor het rijden in de buitenbak en picadero.

€25,00 pppu voor buitenritten €22,50 pppu voor gasten. Ervaring is vereist.

Prive rijles in overleg €25,00 pppu.

Boogschieten

Op vakantie zorgen dat de boog op een ontspannen manier gespannen staat. Ga de competitie aan met u zelf of uw mede vakantiegangers en schiet een schoot in de roos! De schietschijven staan op 10, 20 en 30 meter dus voor klein en groot een kans op succes. Bogen voor jong en oud zijn aanwezig en pijlen kunnen gasten u onder borg meenemen.

Zwemmen

Een geliefd plekje van onze gasten is het verwarmde zwembad! Want wat is er fijner dan afkoelen en vertier maken in het water, tijdens het lange warme seizoen in Hongarije.  Als het in voor en najaar overdag nog heerlijk warm en zonnig is en de nachten koeler worden dan kan er, door de verwarming van het water, ook nog heerlijk gezwommen worden.

U kunt er relaxen en genieten van het uitzicht. Op de zonneweide staan div stoelen en ligbedden waar u gebruik van kunt maken. Het zwembad is 6 meter lang en 3 meter breed en 1.20 diep en geheel omheind.

Geocaching

Schat zoeken in de 21 eeuw! Met hightech apparatuur in plaats van pikhouwelen en musketten!

Overal ter wereld liggen “caches” verstopt. Met GPS en internet het moderne schatzoeken van deze tijd. Geocaching is wereldwijd een sport geworden voor jong en oud en groeit razendsnel uit tot een populaire vrijetijdsbesteding. (Zie kopje geocaching)

Zwemlessen

Mocht u of uw kinderen zwemlessen willen volgen, dan kan dit bij Zwemschool Mambo-Almamellék. Ook is het mogelijk om hier onder begeleiding aan trimzwemmen te doen. Deze zwemschool zit in het dorp Almamellék, één dorp voor Ibafa. De zwemlessen worden georganiseerd en gegeven door een Nederlandse zweminstructrice. Het zwembad is 12,5 meter bij 5 meter.

received_10208377612944694

Voor meer informatie kunt u ons mailen, wij zenden u dan alle gegevens toe.

Mountainbike tochten vanuit IBAFA

Vanuit IBAFA zijn er meerdere tochten op de MTB te maken. De natuur is erg mooi en ongerept. Het is dan ook bij elke tocht mogelijk dat er wilde herten en roofvogels worden gespot. Het terrein is glooiend en doet een beetje denken aan de Ardennen. Met kleine steile hoogteverschillen is het voor elke geoefende MTB’er goed te fietsen en volop genieten. De bodemgesteldheid is over het algemeen leemgrond met grind als afwisseling. De routes die gereden kunnen worden zijn altijd door de bossen en je komt hier dan ook echt helemaal niemand tegen. Je waant je midden in de natuur en ziet alleen dieren. Wel is het aan te raden de routes te fietsen met behulp van een kaart of een GPS apparaat. Omdat alles veel op elkaar lijkt is verdwalen zo gebeurd.

100_0155

Wandelen (zie kopje wandelen)

Wandelen vanuit uw voordeur! Grenzend aan de accommodatie ligt de Groene Vallei, een uitgestrekt natuurgebied met nog ongerepte flora en fauna. Er zijn hier diverse routes uitgezet met GPS. Uren wandelen en u komt hooguit de schaapherder met zijn kudde tegen. Een wandeling de wijnberg op is een must voor iedereen die in Ibafa vakantie viert. Boven op de wijnberg heeft u een schitterend uitzicht over Ibafa en de omgeving.

Aquapark Örfu

Een dag naar het aquapark in Örfu is een echte aanrader.

Avondturenpark Mecsextrem

extr

Minigolf, bowlen, tennis, welness en heerlijk eten………..In Hajmás

Treintje Almamellék

Een tochtje maken met het treintje van Almamellék is echt de moeite waard. U volgt dan het historische spoor waarlangs vroeger de arbeiders naar hun werk in de bossen gingen. U komt dan uit bij Sasrét waar u een natuurwandeling kunt maken en in het aldaar gelegen jachthuis iets kunt drinken. Als u vooraf gereserveerd hebt kunt u er voortreffelijk dineren.

Afbeeldingen 2006-febr2007 475

Thermaalbaden

Voor een dagje naar een thermaalbad kunt u o.a. naar Szigetvár, Barcs, Pécs, of Kaposvár. Het buitenbad van Kaposvár is een aanrader voor gezinnen met kinderen. Verschillende glijbanen, springrotsen, waterspuiters en een stroomversnelling bieden eindeloos plezier.

Thermaalbad Szigetvar

Vissen

U kunt vissen in het vismeer net even buiten het dorp of in één van de vele andere vismeren.

13095994_1274758295885958_5471876956791028166_n

Waveboarden 

Golf

Op een 40 km afstand ligt een prachtige golfbaan!

Het Hondenstrand.

Speciaal voor honden op een uurtje rijden bij ons vandaan.

Jagen 

Jagen op één van de mooiste plekjes in Zuidwest Hongarije.

Door het verdwijnen van de oorspronkelijke natuurlijke vijanden van oa. Hert en Zwijn is een gezonde wildstand in de wouden van Zuid-West Hongarije alleen nog door de jacht te reguleren.

Wij kunnen u jachtreizen aanbieden naar één van de schitterende jachtgebieden alhier. U gaat jagen bij één van de grootste officiële jachtorganisaties van Hongarije, die borg staat voor kwaliteit. Er word intensief samen gewerkt met bosbeheer en jachtopzieners om de jachtomstandigheden optimaal te maken/houden. Professionele jagers begeleiden u één op één.

Het jachtgebied ligt in het Zselic landschap, een prachtig heuvelachtig en bebost beschermd natuurgebied. Het 4000 ha grote terrein biedt een uitstekende locatie voor de jacht. Het gebied is voor 65% bebost waarvan 2000 ha aaneengesloten woud van beuken en zilverlinden. De rust in het jachtgebied draagt zorg voor een ongestoorde jacht en goede kans op succes. De adembenemende ongerepte natuur maken het jagen in dit gebied tot een unieke gebeurtenis.

Verdere informatie en prijslijsten worden u op verzoek toegezonden.

FB_IMG_1441747793191

Cursus in “Zonde Der Zoetigheden”, Sushi maken en Glasbespuiten.

In een naburig dorpje kunt u creatief bezig zijn met diverse cursussen, die ongeveer een halve dag in beslag nemen. Zo kunt u deelnemen aan “Zonde Der Zoetigheden”, een cursus waarbij u heerlijke “petit fours”, bonbons en allerhanden zoetigheden leert maken. met chocolade. Wat dacht u van een echte Hongaarse bonbon, gevuld met vloeibare palinka marsepein? Inderdaad zonde om deze zoetige zelfgemaakte kunstcreaties op te eten.

Een cursus Sushi maken volgen, waarbij u zelf na de basiskennis en enkele voorbeelden aan de slag gaat. U maakt onder begeleiding enkele creaties met oa.gerookte zalm en garnalen. Of een cursus glasbespuiten, waarbij u glazen voorwerpen op een creatieve manier leert versieren. Een leuk en origineel souvenier van uw vakantie. De cursussen worden gegeven door een culinair & creatieve Belgische keukenprinces die eten tot een oog en tong strelend feest maakt!

Het paardrijden, boogschieten en gebruik maken van het zwembad is geheel op eigen risico. U kunt geen rechten ontlenen igv overmacht.